Doma v Chorvátsku
VYHĽADÁVANIE
 aa
 Istria
 Kvarner
 Severná Dalmácia
 Stredná Dalmácia
 Južná Dalmácia
UBYTOVANIE
 Hotely
 Apartmàny
 Plavby
 Aktívna dovolenka
 Vilky a domy
 Firemné programy
 Akcie a zľavy
Hľadať
POŽIADAVKA
Zašlite Vašu
požiadavku
OBJEDNÁVKA
Zašlite Vašu
objednávku
NEWSLETTER
Zaregistrujte sa pre zasielanie noviniek
Odoslať
POČASIE
Facebook
Myway-fb
My Way
Travel
& More
Plavby
Krajina:
Stredná Dalmácia
Názov produktu:
Dubrovník a ostrovy
Číslo produktu:
502
Miesto:
Dubrovník a okolité ostrovy
Krátky popis produktu / lokality:
Pre tento výlet vám vystačí zopár tričiek, plavky a napriek tomu zažijete nazabudnuteľný týždeň plavby po južnom Jadrane z ostrova na ostrov. Uvoľnite sa a nechajte kapitána s posádkou, nech vás rozmaznáva (predovšetkým kuchár). Cez deň môžete plávať, šnorchlovať, opaľovať sa a pozorovať podvodný život jadranského mora. Na večer si naplánujte návštevu vychýrených reštaurácií, alebo navštívte staré kostolíky a iné historické pamiatky.
Popis a vybavenie:
NEDEĽA DUBROVNIK
Check in od 13.00 h (GRUZ prístav) s večerou. Keďže prílety sa líšia, prvá noc sa trávi v Dubrovníku – unikátnom meste na Jadrane. Zvláštnu atmosféru vytvárajú staré budovy, ktoré tu čnejú nad morom z obdobia starej Dubrovníckej Republiky. Z väčšej časti sa jedná o stavby z renesancie, s prvkami gotiky. Využite popoludnie a poprechádzajte sa pod hradbami tohto jedinečného mesta. Čo nestihnete dnes, nechajte si na svoj posedný večer, po návrate z plavby. Noc v Dubrovníku.
PONDELOK DUBROVNIK – MLJET
Po raňajkách začína naša plavba na ostrov a národný park Mljet. Obed na lodi. Celeé popoludnie máte na vychutnávanie si slaných jazier v NP, slnenie a prechádzky na tomto tichom ostrove. V strede najväčšieho jazera sa nachádza staré opátstvo a kostol, môžete si zapožičať čln a povoziť sa po celom NP. Taktiež je tu možnosť zapožičania bicyklov. Noc v prístave Polača/Pomena.
UTOROK MLJET – KORČULA
Počas raňajok vyštartujeme ku ostrovu Korčula, rodisku MARCA POLA. Obed na lodi pred Lumbarda (časť Korčule). Príchod na Korčulu popoludní, každý samostatne si môže pozrieť ostrov, ktorý je plný legiend, povestí a pamätníkov- Vypočujte si príbeh kamenných hradieb, ktorých výstavba trvala dve storočia. Noc v prístave.
STREDA KORČULA – HVAR
Zavčas rána vyplávame k malému ostrovčeku Šćedro, kde budeme mať dosť času na relax a osvieženie v čistej, krištáľovej vode. Odchod na Hvar je naplánovaný popoludní. Hvar je najdlhší ostrov na Jadrane. Tu môžete navštíviť renesančnú katedrálu s originálnou vežou, tiež najstarší amfiteáter v Európe z roku 1612. Mesto Hvar oplýva množstvom reštaurácií, barov, a kaviarní, ktoré sú otvorené dlho do noci. Hvar sa často nazýva ja slnečný ostrov.
ŠTVRTOK HVAR- TRSTENIK
Musíme opustiť Hvar a pokračovať k malému mestečku Trstenik na polostrove Pelješac,, kde si popoludní zaplávame a strávime tu aj noc. Obed na lodi. TRSTENIK, dedinka a prístav v centrálnej časti južného pobrežia ostrova Pelješac; počet obyvateľov 106. Hlavná činnosť farmárčenie, vinohradníctvo (známe víno Dingač), rybolov, a cestovný ruch. Pobrežie okolo mestečka je porastené píniovým lesom a dotvára príjemné prostredie pre oddych a kúpanie v mori. Známe vináreň Grgić sa nachádza práve tu – nenechajte si ujsť príležitosť navštíviť ju a ochutnať niektoré z ich delikátnych vín!
PIATOK TRSTENIK – ŠIPAN
Na úsvite pokračujeme v plavbe k ostrovom Elafiti. ELAFITI – skupina ostrovov nachádzajúcich sa v Jadranskom mori západne od Dubrovníka. Súčasťou súostrovia je Šipan, Lopud and Koločep (Kalamota). Sú lákadlom pre mnohých turistov vďaka prekrásnej scenérii a pieskovým plážam. Plávanie a obed sú naplánované na niektorom z menších ostrovov súostrovia Elafiti. ŠIPAN, najväčší zo súostrovia, je zároveň najvzdialenejší od Dubrovníka. Tu strávime noc.
SOBOTA ŠIPAN – DUBROVNIK
Včasný odchod smerom k Dubrovníku s raňajkami počas plavby. Vychutnávajte si nádheru prírody počas plavby k “raju na zemi” – podľa slove známeho spisovateľa George Bernard Shaw-a. Obed na palube a príchod do Dubrovnik hneď popoludní (cca 14.00) a máte celé poobedie na návštevu pamiatok, ktoré ste nestihli pozrieť v prvý večer, tiež môžete plávať, alebo si urobiť exkurziu autobusom do Čiernej Hory. Dobrovník môžete spoznávať samostatne, alebo so sprievodcami. Odporúčame prejsť sa na STRADUN – ulica aj námestie vo vnútri hradieb, alebo sa vyšjriabať na vrchol mestských hradib, ktorý dosahuje výšku 1940m! Noc stráveime v GRUŽ-i prístave tohto čarovného mesta.
NEDEĽA DUBROVNIK
Po raňajkách sa rozlúčime s posádkou a tiež novými priateľmi!

Nástup
vždy v nedeľu

Vzdialenost od BA:
1.019 km, cca cca 10 hod

Cenník

Termín v období:
MyWay s.r.o., Mierová 179, 821 05 Bratislava, tel.: +421-2-4363 6692-3 • tel./fax: +421 2 43636691 • e-mail: myway@myway.sk
Člen British Chamber of Commerce in SR a Slovenskej asociácie cestovných kancelárií

Cestovná kancelária je poistená voči úpadku CK podľa Zákona 281/ 2011 v poisťovni UNION a.s. č PZ 2061243 do výšky 10 000 €.

Informácia o ochrane osobných údajov
4 companies
My Way
SACKA
British chamber of commerce in the Slovak republic
Na úvod